Acuerdo CSHG - Meliá Hotel Group

El CSHG y Barceló Hotel Group han llegado a un acuerdo para facilitar el acceso a futuros candidatos vinculados con la cadena y que tienen vocación por la hostelería. Los beneficiarios pueden ser familiares de empleados, colaboradores u otras personas. La empresa seleccionará a varios candidatos que recibirán una serie de beneficios para estudiar en el CSHG. Son cuatro bolsas que cubren el 100% del coste del alojamiento durante el curso 2024-25, dos para el Grado en Gestión de Empresas Hosteleras y dos para el Curso Superior de Chef de Cocina y Pastelería.

Los criterios de selección de candidatos son los siguientes:
 
a) Deben desarrollar en el futuro un plan de colaboración con Barceló en materia de prácticas.
b) Las empresas ofertará planes de carreras para aquellos que cumplen las expectativas marcadas tanto por la escuela como la empresa.

¿En que me puedo matricular?

El Centro Superior de Hostelería de Galicia (CSHG) oferta un grado en Gestión de Empresas Hosteleras, con dos menciones: Dirección Hotelera y Gastronomía. Es una formación para preparar a directivos. Dura cuatro años y ofrece prácticas cada año durante el verano en establecimientos de todo el mundo. Se puede acceder con el BAC + EBAU o un Ciclo Formativo Superior.

Por otra parte, también imparte un curso de especialización en cocina de un año. Es una formación intensa, con mucha formación práctica en las aulas de restaurante buffet y carta, elaboración fría, cuarto frío, pastelería, enología... y con prácticas en restaurantes durante el verano. Es un título privado de la escuela para formar a cocineros.

Casos de antiguos alumnos

Valentina Bohórquez Díaz

She has been working at the company for the last five years. She is Guest Experience Manager at the Palacio de los Duques Gran Meliá Hotel, one of The Leading Hotels of the World. She graduated from the CSHG in 2019.

Martín Campos Sande

He has been working at Meliá for the last two years. He is Banquet Supervisor at the Meliá Palma Bay & Palau de Congressos in Mallorca. He graduated from the CSHG in 2022.

Mario Sanjurjo

He has been working at Meliá for the last year as Manager of Guest Experience at the Meliá Cam Ranh Hotel, in Vietnam, where he has lived since 2015. He graduated from the CSHG in 2015.

María Gayoso

She has been working at the company since june of 2022, at the time she finished at CSHG. She is Guest Experience at Villa Le Blanc, a Gran Meliá LHW in Menorca.

Ignacio Morán Prada

He finished his internship in 2023 and stayed on at the company. He is Development Executive for Spain and Portugal.

Elena López de Silanes

She has been working at Meliá for eight years. She is part of the opening team of the Gran Meilá Nha Trang Hotel in Vietnam. She works there as Guest Experience Manager. She graduated from the CSHG in 2016.

Daniel Sánchez López

He has been working at Meliá for the last seven years. He is Global Food & Beverage Luxury Brands and Stand Alone Outlets Specialist at the chain headquarters in Mallorca. He graduated from the CSHG in 2017.

Álvaro Losada

He has been working at Meliá for seven years. He is Manager at the Meliá Calviá Beach Hotel. He graduated from the CSHG in 2018.

Adriana López Arias

She has been working with Meliá for two years. She is Coordinator of Guest Experience at the Palacio de los Duques Gran Meliá Hotel, one of The Leading Hotels of the World. She graduated from the CSHG in 2019.

Adolfo Bárcena Dabán

He has been working in Meliá Hotels International for six years. He is Resident Manager at ME Sitges. He finished his studies at CSHG in 2017.

Mirian Pérez

Mirian has worked at Meliá since 2023. She is Deputy Manager at the Colón Hotel, a Gran Meliá Hotel, in Seville. She graduated from the CSHG in 2016.