Grao en Xestión de Empresas Hostaleiras, mención en Gastronomía

O estudantado recibirá o título oficial da USC: grao en Xestión de Empresas Hostaleiras, mención en Gastronomía. A configuración do devandito plan inclúe formación común e formación específica de cada mención, segundo a súa orientación, competencias a adquirir por parte dos estudantes e perfís profesionais de saída.

Así mesmo, o plan de estudos expón que unha parte importante da formación práctica consígase a través dunha estrutura de formación con prácticas profesionais, vinculada a materias específicas ou mediante practicum en empresas do sector (ou stage) en cada curso, cunha formulación totalmente titorizada. Durante a formación, o alumnado ten a oportunidade de poñer en práctica os seus coñecementos teórico-prácticos, habilidades e destrezas, actitudes e valores adquiridos (competencias).
 
Deste xeito, a formación profesionalizada contribúe á educación integral dos estudantes e ao coñecemento de metodoloxías de traballo da realidade profesional, favorecendo o desenvolvemento de competencias profesionais e os valores de innovación, creatividade, sustentabilidade e emprendemento, e por tanto a empregabilidade dos egresados.
 
Os 240 créditos ECTS distribúense do seguinte modo na mención de Gastronomía:

Plan de estudos

Primeiro

MATERIASECTSCARÁCTERANUAL / CUADRIMESTRAL
Organización operativa do departamento de alimentos e bebidas ** 16 OB Anual
Prácticas operativas do departamento de alimentos e bebidas 12 OB Anual
Cálculo de operacións financeiras 6 FB Anual
Habilidades interpersonais e comunicación na empresa 6 FB 1º cuadr.
Hixiene alimentaria, nutrición e dietética 4 OB 1º cuadr.
Fundamentos e recursos nos procesos de elaboración de bebidas e cata 4 OB 2º cuadr.
TIC aplicadas á xestión empresarial I 4 FB Anual
English for hospitality I 4 FB Anual
Deutsch I/ Français I 4 FB Anual

** Do total de ECTS, 12 créditos corresponden a formación en empresas

Segundo

MATERIASECTSCARÁCTERANUAL / CUADRIMESTRAL
Marketing hoteleiro e gastronómico 6 FB 1º cuadr.
Economía 6 FB 1º cuadr.
Lexislación e fiscalidade empresarial 6 FB 1º cuadr.
Contabilidade empresarial 6 FB 2º cuadr.
Estatística aplicada 4 OB 2º cuadr.
TIC aplicadas á xestión empresarial II 4 FB Anual
English for hospitality II 4 FB Anual
Deutsch II/ Français II 4 FB Anual
Fundamentos fisicoquímicos nos procesos culinarios 4 OP * 1º cuadr.
Materias primas e procesos de transformación ** 16 OP * 2º cuadr.

** Do total de ECTS, 12 créditos corresponden a formación en empresas
OP *: optativa necesaria para obter a mención (vinculada)

Terceiro

MATERIASECTSCARÁCTERANUAL / CUADRIMESTRAL
Xestión de alimentos e bebidas 6 OB 1º cuadr.
Comunicación hoteleira e gastronómica 4 OB 1º cuadr.
Contabilidade aplicada 4 OB 1º cuadr.
Xestión de persoas e do talento 6 OB 2º cuadr.
Xestión de instalacións, innovación hosteleira e sustenibilidade medioambiental 4 OB 2º cuadr.
Business english 4 OB Anual
Deutsch III/ Français III 4 OB Anual
Gastronomía e identidad territorial 6 OP * 1º cuadr.
Xestión financeira de empresas gastronómicas 6 OP * 2º cuadr.
Xestión de calidade e seguridade alimentaria 4 OP * 2º cuadr.
Practicum en empresas I (stage) 12 OB 2º cuadr.

OP *: optativa necesaria para obter a mención (vinculada)

Cuarto

MATERIASECTSCARÁCTERANUAL / CUADRIMESTRAL
Innovación gastronómica e novas técnicas culinarias 12 OP * Anual
Emprendemento e creación de novos modelos de negocio gastronómicos 6 OP * 1º cuadr.
Negociación colectiva e habilidades directivas en empresas gastronómicas 4 OP * 1º cuadr.
Turismo enogastronómico 4 OP * 1º cuadr.
Análise económico-financeiro e de custos 6 OP * 2º cuadr.
OUTRAS OPTATIVAS (**)      
Colectividades, catering e restauración organizada: xestión de procesos 3 OP 2º cuadr.
Técnicas de pastelería adaptadas á restauración 3 OP 2º cuadr.
Gastronomía de proximidade e desenvolvmento local 3 OP 2º cuadr.
English for food industry executives 3 OP 2º cuadr.
Deutsch IV/ Français IV 3 OP 2º cuadr.
Dereito administrativo e defensa xurídica das empresas de restauración 3 OP 2º cuadr.
Traballo fin de grao  6 OB Anual
Practicum en empresas II (Stage)  16 OB 2º cuadr.

OP *: optativa necesaria para obter a mención (vinculada)
Optativas de libre elección (**): O alumno/a deberá cursar dúas durante o segundo cuadrimestre