Casos de éxito

Moitos dos nosos antigos alumnos teñen un perfil da mención en Gastronomía.

    • É copropietaria e xerente da cadea La Pepita Burguer Bar e de A Mordiscos en Vigo. Mar 2012 - actualidade.
    • Adxunta a dirección en Hospes Palau de la Mar en Valencia. Nov 2006 - abr 2010.
    • Asistente ao director de Alimentos e Bebidas no Ritz Carlton Abama de 5 estrelas en Tenerife (Canarias). Out 2005 - out 2006.
    • Coordinadora de conferencias e banquetes en Grosvenor House de 5 estrelas Out 2004 - xuño 2005.
    • Asistente ao director de Alimentos e Bebidas en Intercontinental The Churchill de 5 estrelas. Mar 2002 - feb 2004.

É o Head Chief de London Ibérica (oito restaurantes en Reino Unido). Abriu ou primeiro establecemento da cadea fai 17 anos traballando como segundo de cociña. Hoxe é copropietario, responsable e supervisor de que todo funcione á perfección: márketing, comercialización, relación con provedores, selección de persoal, xestión, orzamentos..... Segundo este antigo alumno de Oviedo, en Ibérica, cremos en usar os mellores produtos, en ensinar o mellor da gastronomía española e o agarimo co que elaboramos as nosas receitas. Somos unha familia de restaurantes modernos, pero non queremos esquecernos das raíces da cociña, inspirados pola tradición. É dicir, podemos presentarche unha tapa cun aspecto actual, pero na súa elaboración hai catro horas de guiso que podería facer a vosa avoa ou a miña.

 

Na actualidade é director do Máster en Sumillería e Xestión de Adega en MOM Culinary Institute. Con anterioridade, foi xefe de operacións, no grupo Paraguas. Esta compañía é un dos holdings de hostalería máis importante de Madrid cunha gran proxección nacional. Conta con oito restaurantes na capital de España e dúas sucursais do popular Amazónico no estranxeiro: unha en Londres e outra en Dubai. Alejandro foi contratado naquela ocasión para explotar da forma máis eficiente sinerxias dentro da firma. Encargouse de fortalecer a estratexia empresarial mediante o apoio ao desenvolvemento e a comercialización das liñas de negocio nas que o grupo traballaba. O posto tamén implicou xestionar a cadea de valor das operacións da compañía, así como a negociación con provedores, control de custos e revisión continua dos procesos operativos. Antes, o antigo alumno traballou no grupo Dani García, ao que se incorporou como xefe de comedor de Lobito de Mar en 2019. Pouco despois foi xeral manager do popular local e durante o seu último ano exerceu como executivo de operacións. Nunha anterior etapa traballou en funcións similares para Kempinski Hotels.

 

 

 

Emprendedor e copropietario (xunto a outro antigo alumno, Augusto Álvarez) de dous dos locais de moda en Madrid: Morgana e Volandeira. Recentemente abriu un obradoiro para elaborar comida tradicional galega co obxectivo de ofrecer servizo a outros establecementos da capital e é asesor gastronómico: axuda a outros profesionais na apertura e mellora dos seus negocios. En febreiro de 2021 daba unha recomendación a futuros emprendedores (www.madridiana.es): Neste momento debería de pensarse ben antes de abrir un negocio e ter claras as posibilidades de éxito e capacidade para reinventarse… algo moi común e necesario nestes tempos de pandemia. Unha vez decidido, empezar polo principio: o negocio ten que ser rendible. A partir de aí, non fallar nos investimentos iniciais, facer un bo plan de negocio e financeiro e dar moita cana ao márketing!. E para os que buscan traballo como asalariado, aproveitar e formarse nos mellores sitios posibles.