nwcshg

Xunta de Galicia

Os alumnos formáronse con viños da DOP Jumilla

É unha das múltiples degustacións que se desenvolven na materia de Enoloxía.
 
Santiago, 9 de marzo de 2020. A profesora de Enoloxía Nuria Cid convidou este curso á Denominación de Orixe Protexida (DOP)  Jumilla a unha cata dunha colección dos seus mellores viños. Esta demostración tivo lugar nunha aula específica do centro onde os alumnos aprenderon a diferenciar as calidades e acideces dos distintos viños presentados por 16 adegas. 
 
Esta é unha formación que axuda aos futuros directivos a moldearse como futuros profesionais da xestión hostaleira e cociña.  
 
Sobre a DOP Jumilla
A Denominación de Orixe Protexida Jumilla posúe unha tradición vitivinícola que se remonta aos restos de vitis vinífera – xunto a utensilios e restos arqueolóxicos- achados en Jumilla orixinarios do ano 3.000 a. C., sendo os máis antigos de Europa.
 
Na DOP Jumilla elabóranse cinco clases de viño: tintos, rosados, brancos, doces e viños de licor, e curmá a produción de variedades autóctonas. A uva Monastrell é a base do 70% dos viños que se elaboran nesta Denominación de Orixe Protexida.
Vostede está aquí: Inicio CSHG Novas Os alumnos formáronse con viños da DOP Jumilla