nwcshg

Xunta de Galicia

Empezan as clases no CSHG cos novos alumnos iniciándose nas prácticas de servimos e cociña

Segue aberta a matrícula ata o mes de outubro e celebraranse novas probas de acceso o 18 e o 25 de setembro

Santiago, 12 de setembro. O Centro Superior de Hostalería inicia un novo curso. Os novos alumnos do Diploma Superior de Xestión Hostaleira e de Diploma en Gastronomía e Xestión en Cociña queren ser director de hotel e cociñeiro. E empezaron desde abaixo, aprendendo nos postos básicos, coas primeiras clases prácticas en servizos e cociña. Unha vez recibidas as primeiras charlas sobre o que van vivir ao longo dos próximos anos e como se van a desenvolver as clases ata outubro, entregóuselles a roupa de prácticas e entraron en faena. 

Distribuíronse polas clases de cafetería co Sr. Montero, salga restaurante buffet co Sr. Palomino e salga restaurante carta co Sr. Vázquez. En cociña, o Sr. Bernárdez fórmaos na aula de Elaboración Fría, o Sr. Galarza en Cuarto Frío, o Sr. Maiora en Pastelería, o Sr. Carlos García en restaurante carta e o Sr. Castaño e o Sr. Braulio García en cociña buffet. Viñeron en traxe ás súas primeiras clases, pero puxéronse a roupa de faena. E empezan co máis básico, unha introdución que lles servirá para desenvolver a formación ao longo de todo o curso onde alternarán unha semana en xestión de empresas con outra semana en prácticas de servizos e cociña. E ao finalizar, desenvolverán un periplo de tres meses de prácticas en hoteis. 

E que é o que aprenden? Desde a distribución da barra, como contestar o teléfono ou como se xestiona o almacén na aula cafetería ata o tipo de coitelos que se utilizan en cociña, como se pelan as patacas ou como se fan un simple bocadillo en Elaboración Fría. E así en todas as aulas prácticas durante este primeiro mes. É un continuo descubrimento para os novos alumnos que, a maioría procedente de BAC, ciclos formativos superiores e outras universidades, a non facer prácticas durante a súa formación. O CSHG é como unha escola de negocios onde práctica e teoría van da man. 

Matrícula aberta ata outubro

O CSHG aínda ten prazas para ambas as titulacións. Os candidatos que están pendentes de superar o BAC, un ciclo formativo superior ou a ABAU (selectividade) ou que están a buscar novas opcións, poden matricularse. O único que deben facer é inscribirse para facer as probas de acceso ao CSHG que se celebrarán os días 18 e 25 de setembro. Ademas de cumprir os requisitos académicos, as probas de acceso hai que superalas. Constan dun exame de inglés e outro de cálculo matemático, nivel último ano antes do acceso á universidade, unha proba psicotécnica e unha entrevista. As probas teñen lugar pola mañá e os resultados danse nun par de días como máximo. 

Se estás interesado en estudar no CSHG, contacta co departamento de Márketing (Óscar ou Antonio) no 981 54 25 19 ou envía un email a Este enderezo de correo está a ser protexido dos robots de correo lixo. Precisa activar o JavaScript para velo.

 

Vostede está aquí: Inicio CSHG Novas Empezan as clases no CSHG cos novos alumnos iniciándose nas prácticas de servimos e cociña